A "Ba-Rock"

Hát, hol is kezdjem ...?
 
2005 nyarán azon gondolkodtam:  Milyen jó is lenne bizonyos klasszikus műveket elektromos gitáron játszani úgy, hogy egy  filharmónikus zenekar kísér.
Így aztán 2005 nyarán megismerkedtem a Győri Filharmonikus zenekar néhány  tagjával és  feldobtam a labdát:  Mi lenne ha egy ilyen produkciót összehoznánk?
OK, mondták.
 
Persze alig hittem a fülemnek, de ezután jött még csak a java.
Egyrészt pénzt kellett előteremteni a produkcióra, így elkezdtem szponzorokat gyűjteni nagy sikerrel.  Ezután pedig egy véletlen kapcsán, találkoztam a

Győri Zichy  Palota vezetőjével  (Barokk ruhapróba kapcsán) és Ő közölte velem, hogy pont egy ilyen produkcióra vágyik, hogy egy kicsit feldobja a rendezvényeiket.

                               Így ő  (Keglovichné Zita)  felkarolta a produkciómat.  Ezzel már közelebb kerültem a tényleges megvalósításhoz. Ezúton is köszönöm!

 A Filharmónia részére kellettek a kották. A Vivaldi nem volt téma, hisz ők ezt becsukott szemmel játszák. Ez csak nekem volt  új, hiszen át kellett ültetnem a hegedű szólókat, gitárra.  Nyáron 1000  fokban strand helyett ez volt a munkám: ....., de megérte mert KÉSZ!
Aztán jött a neheze:  Yngwie Malmsteen Concerto művei. Egy darab kottám se volt, a gitárokat már régen leszedtem, de hogy a vonósok, zenekar mit csinálnak alatta?
Így pár, zeneszerző szakon végzett nagy koponyának odaadtam az anyagot, hogy a partitúra kottázásában segíthenének, de aztán vissza is adták a hangzó anyagot, különböző kifogásokkal.
Akkor bedurrant az agyam, Ok: "majd akkor leszedem én, és ki is kottázom".
Egy hónapig csináltam, füleltem, írtam, játszottam. ....   Nem volt egyszerű, de MEGCSINÁLTAM !!!
Erre  BÜSZKE is vagyok, mert nem kis feladat volt annyi hangszerre partitúrát írni, komponálni, bár nem esett nehezemre, hisz régóta komponáltam már dalokat az Orfeus-ban is..
Így hát , jöhetett a premier - 2006. aug. 12-én Győrben a Széchenyi téren, sajna 13 fokos hidegben, de a siker az tuti volt, még szakadó esőben is.
Hát ez a története a dolgoknak dióhéjban.

 Az ezt követő években készültünk a további koncertekre, sőt már ebben a hangszerelésben is  komponáltam saját szerzeményeket  és újabb műveket is színpadra állítok  pld. Mozart, J. Bach, és egyéb nagy-nagy klasszikus szerzők műveiből.
 
  A 2012- es évi produkció kissé eltér a szokványostól, ugyanis a Rock jelleget kissé jobban előnybe helyezem, nevezetesen rock zenekari kísérettel bővítem a nagy zenekart és pár barátomat meghívtam vendégzenészként, énekesként, nyilván az én Rock zenei köreimből.